22 December 2015

Resepi : Krup Krap Crunchy

Benda paling mudah nak buat dan paling ralit makan. Sampai tak sedar tup tup abis sebalang. Hihi. 



Bahan-bahan: 

Tepung florenta 
Aneka kekacang

Cara-cara : 
1. Bakar kacang dalam oven lebih kurang 7 minit pada suhu 170c
2. Masukkan tepung florentina (saya agak-agak je sesuai dengan kuantiti kacang)
3. Gaul sebati 
4. Lapik dulang dengan kertas baking (supaya kepingan crunchy nanti tak melekat) 
5. Tuangkan adunan dan ratakan nipis-nipis. Anggaran ketebalan dalam 0.5cm kot. 
6. Bakar dalam oven pada suhu 180c dalam masa 10 minit. (Lain oven lain suhunya, kena sentiasa perhati adunan. :)
7. Potong ketika adunan masih panas

yang ni saya copy dari blog azlitamasammanis



Komen
0 Komen

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mama Humaira Vitamin Shoppe | Design By MaiGraphikDesign