Sos Black Pepper:
Panaskan butter, tumis bawang holland dan black pepper. Masukkan bancuhan tepung gandum. Saya kacau guna pemukul telur tau. Bancuhan lagi cantik dan tak berketul. Masukkan kicap, sos tiram, dan garam. Masukkan stok ayam. Kali ni saya masukkan stok ayam Mc Cormick ~ Chicken Gravy. Pastu saya campak segala herbs yang ada. Basil, Oregano, Paprika. Haha. I like.
Bahan Perapan Ayam :
Guna Ayam (Peha) Tanpa Tulang. Tumbuk bawang putih, black pepper dan halia kemudian gaul bersama sos tiram, kicap. Perap ayam selama lebih kurang 3 jam. Lagi lama lagi bagus.
Cara Buat :
Sediakan 3 pinggan yang berlainan.
Pinggan 1 - untuk tepung gandum
Pinggan 2 - untuk telur
Pinggan 3 - untuk bread crumbs
Celup ayam yang telah diperap dalam Pinggan 1, kemudian Pinggan 2 dan last Pinggan 3. Goreng dalam api yang perlahan.
Then, SIAP. Hidang dan Makan. :)