Simple je nak buat, bahan pun mudah nak dapat. Amik la cream cheese, biskut jagung dan susu segar. Nestum dah ada kat umah.
Balik rumah, terus kacau. Tak sampai 10 minit pun dah leh siap tau. Mudah sangat. Adik pun cakap sedap. :P
Bahan-bahan :
1/2 tin susu pekat manis
250 gram cream cheese
1 paket biskut cracker
1 kotak kecil susu segar
150gram nestum
Cara Menyediakan :
1. Campurkan susu pekat manis bersama cream cheese
2. Pukul sehingga kembang
3. Rendamkan biskut cracker dalam susu segar. Tapi jangan sampai kembang
4. Susun rapat biskut dalam loyang
5. Buat satu lapisan keju diatas biskut tadi sehingga menutupi biskut
6. Tabur nestum diatas lapisan keju
7. Ulang langkah 3, 4 dan 5 mengikut ketebalan yang dikehendaki
Selamat Mencuba :)